Welke taken heeft een hovenier?

Welke taken heeft een hovenier?

Hovenier: het is een naam die je vast al wel eens gehoord hebt. Het is ook een beroep dat al een hele poos meegaat. Tegelijkertijd is het ook een beroep waar best wel wat onduidelijkheid over bestaat. Wie kan immers zeggen wat nu de taken van een hovenier zijn? Wat doet een hovenier eigenlijk exact en wat kan hij of zij voor jou betekenen?

Waarom kiezen voor een hovenier?

Heel wat mensen hebben het moeilijk om de tijd te vinden om de tuin zelf te onderhouden. Een tuin correct onderhouden kost dan ook heel wat tijd en moeite. Bovendien heb je voor sommige werkzaamheden de juiste apparatuur nodig. Door een hovenier van bijvoorbeeld Habro Tuinen Gilze-Rijen in te schakelen ben je er zeker van dat het werk goed wordt uitgevoerd en bovendien kan jij jouw tijd nuttiger spenderen. Bijvoorbeeld door te genieten van jouw mooie tuin.

Wat zijn de taken van een hovenier?

Hovenier is een beroep met heel wat variatie en een breed scala aan taken. Wat een hovenier exact doet hangt in sterke mate af van het type werk en van het seizoen. De taken van een hovenier kunnen zijn om bijvoorbeeld parken, tuinen of andere groenpartijen te onderhouden. Je kunt een hovenier echter ook inzetten voor eenmalige taken. Denk hierbij aan zaken zoals het snoeien van bomen, het aanleggen van een tuin of het zaaien van planten. Ook het maaien van gras, het schoonmaken van tuinen, de gezondheid van het groen controleren, onkruid wieden, insecten bestrijden en bemesten behoren tot de skillset van de hovenier. Bovendien stopt het niet bij het groen zelf: een hovenier kan ook vijvers, terrassen of andere elementen in de tuin aanleggen en instaan voor het onderhoud.

En nog veel meer

Een goede hovenier kan ook een adviserende rol spelen en je tips geven over waar je aan moet denken bij de aanleg van een tuin of een vijver. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar tips om jouw tuin het hele jaar lang in bloei te laten staan? Dan kan een hovenier je hiermee op weg helpen. De werkdag van een hovenier is dus ontzettend afwisselend en ook wel fysiek inspannend. De meeste hoveniers beschikken dan ook over een ijzeren conditie.
 

Terug naar overzicht