Wat is sierbestrating en welke sierbestrating moet je kiezen?

Stel je voor je hebt net een nieuw huis gekocht. Alles ziet er goed uit, maar je bent niet helemaal tevreden over de tuin. Het ziet er saai uit en het is net niet allemaal wat je wil. Je kunt bomen planten, versiering of belichting ophangen, maar toch mist er iets. Sierbestrating! Met sierbestrating maak jij je tuin helemaal af. Maar wat is sierbestrating nu eigenlijk precies, welke soorten zijn er en boven al welke sierbestrating moet je kiezen? Het is een keuze die niet altijd even makkelijk is. Dat is ook helemaal niet zo gek als je misschien niet eens weet wat sierbestrating is en welke soorten er zijn. Gelukkig vertellen wij je meer over wat sierbestrating precies is en welke soort sierbestrating het beste bij jou past. Ben je er klaar voor? Wij vertellen je van A tot Z alles wat je wilt en moet weten van sierbestrating. Let’s go!

Wat is sierbestrating?

Laten we eerst eens beginnen met het begin, want wat is sierbestrating nu eigenlijk? Sierbestrating kom je in vrijwel elke tuin tegen, zonder dat je het misschien 1,2,3, door hebt. Vooral in de wat modernere tuinen zie je veel sierbestrating terug die erg sfeervol is. Dit is ook vooral het doel van sierbestrating. Sfeer creëren. Het is naast het feit dat het mooi oogt, ook in veel gevallen ook nog eens praktisch. Denk hierbij aan een looppad, mooie stenen of natuursteen. Wil je sierbestrating kopen in Friesland?

Soorten sierbestrating die er bestaan

Er bestaan verschillende soorten sierbestrating. Zo heb je sierbestrating in de volgende vormen:

  • Betontegels
  • Keramische tegels
  • Gebakken bestrating
  • Natuursteen 
  • Betonstenen
  • En bijvoorbeeld halfverhardingen zoals grind etc.

Wil je zand kopen in Friesland?

Welke soort sierbestrating moet je kiezen?

Er is niet 1 soort sierbestrating dat perfect is. Laten we daar mee beginnen. Welk soort sierbestrating geschikt is voor jouw situatie hangt af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld jouw wensen en ideeën. Wel kun je jezelf afvragen of je wilt denken aan het milieu. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een materiaal dat biologisch afbreekbaar is en dus duurzaam. 
 

Terug naar overzicht