Wat is een parketvloer?

Wat is een parketvloer?

Als je woning toe is aan een nieuwe vloer dan begint je zoektocht naar een nieuwe vloer vaak online. Je leest je in over de soorten vloeren die er zijn, de voordelen en nadelen van de vloeren, de eigenschappen van de vloeren en je bent op zoek naar welke vloer het paste past binnen jouw budget en wensen. Een parketvloer is een soort vloer die in Nederland in erg veel huizen voorkomt. Dit is uiteraard niet voor niets. Parkervloeren zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen dankzij de vele voordelen die ze kennen. En dan hebben we het niet alleen over het prachtige aanzicht dat de vloeren geven in de woning. Benieuwd wat een parketvloer is, wat een parketvloer kost, wat de voordelen zijn van een parketvloer en welke andere interessante vloeren er bestaan? In dit artikel leggen we je van A tot Z uit wat een parketvloer is en wat je kunt verwachten van een parketvloer. 

Wat kost een parketvloer?

Laten we beginnen met wat een parketvloer je ongeveer zal gaan kosten. Of je nu wel of niet voor een bepaalde vloer kiest hangt namelijk af van het feit of een vloer wel past binnen je budget. Maar wat kost een parketvloer nu precies? Dat hangt af van meerdere factoren. Allereerst hangt het af van het merk parketvloer dat je wilt. Het ene merk is nu eenmaal duurder dan het ander. Verder is het oppervlakte belangrijk. Hoe meer oppervlakte je hebt, hoe meer je uiteindelijk zult gaan betalen. Ben je op zoek naar een betaalbare parketvloer in Groningen? Kijk dan eens op de website van Naturo Vloeren. 

Voordelen van een parketvloer

Zoals al eerder aangegeven hebben parketvloer vele voordelen. Wij hebben een aantal van de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Parketvloeren zijn ecologisch
  • Parketvloeren gaan lang mee
  • Parketvloeren zijn eenvoudig te schuren
  • Een parketvloer geeft je woning meerwaarde
  • Andere soorten vloeren die interessant zijn

Is een parketvloer niet helemaal wat je zoekt? Geen probleem. Er bestaan onwijs veel andere soorten vloeren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een PVC vloer in Groningen? Of laminaat? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Terug naar overzicht