Waarom zijde bloemen de perfecte toevoeging zijn voor je tuin en

Waarom zijde bloemen de perfecte toevoeging zijn voor je tuin en interieur

Er bestaat geen twijfel over dat bloemen elke ruimte er levendiger, vrolijker en uitnodigender doen uitzien en aanvoelen. Alleen heeft niet iedereen heeft de tijd of de mogelijkheid om altijd verse bloemen in huis te hebben. Dit is waar zijde bloemen mensen zonder groene vingers handig van pas komen. Deze kunstbloemen zijn een perfecte manier om van de schoonheid van bloemen te genieten zonder al het gedoe. In deze blog bespreken we de vele redenen waarom zijde bloemen absoluut niet in je tuin en interieur mogen ontbreken!

Wat zijde bloemen eigenlijk zijn

Veel mensen denken vaak onterecht door de naam dat zijde bloemen gemaakt worden uit pure zijde. Alhoewel dit wel is waar de naam vroeger vandaan kwam, is dit tegenwoordig allang niet meer zo. Vroeger draaide men namelijk zijden linten in elkaar waardoor ze eruit zagen als bloemen. Met de technologie van tegenwoordig is er gelukkig veel meer mogelijk. Zijde bloemen zoals we die nu kennen worden namelijk gemaakt van een stofje dat cellulose heet. Dit wordt gevonden in houtpulp. Dit heeft verschillende voordelen voor de kwaliteit en daarmee het uiterlijk van deze kunstbloemen.

De kwaliteit van zijde bloemen

Cellulose is van nature erg makkelijk te bewerken. Hierdoor is het mogelijk geworden om elke echte bloem na te bootsen. Met de technologie die hier tegenwoordig bij komt kijken zijn we inmiddels gelukkig ver verwijdert van het in elkaar draaien van zijden linten! Zijde bloemen van een goede kwaliteit zijn hierdoor op het oog niet meer te onderscheiden van het echte werk. Dit zorgt er niet alleen voor dat elke bloem tegenwoordig verkrijgbaar is als zijde bloem. Ook biedt dit vele andere voordelen voor je interieur.

Je interieur en zijde bloemen

Het grootste voordeel van de zijde bloem is namelijk dat ze niet verwelken. Zo hoef je je geen zorgen te maken over bladeren of verdorde bloemen die je inrichting, balkon of tuin niet ten goede komen. Daarnaast hoef je deze bloemen geen water te geven en kunnen ze jarenlang meegaan. Daarnaast is het ook goed mogelijk om zelf je eigen boeketten van zijde bloemen samen te stellen. Zo kun je werken met hetzelfde kleurenpalet die in je inrichting terug komt.

Zijde bloemen kopen

Zoals je inmiddels ongetwijfeld in de gaten hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos als het op zijde bloemen aankomt. Daarbij moet wel gezegd worden dat de ene zijde bloem de andere niet is. Als je zijde bloemen wilt kopen, is het daarom een goed idee om goed te letten op de kwaliteit van de kunstbloemen. Zo weet je zeker dat je zijde bloemen van de beste kwaliteit in huis en je tuin haalt!

Terug naar overzicht