Zo kun jij volop genieten van je tuin

Zo kun jij volop genieten van je tuin

Niet iedereen heeft de perfecte tuin. De ene tuin is een klein lapje grond vol planten en de andere is een weiland met alleen maar gras. Hier kun je alles vinden over wat je kunt doen om je tuin aan te pakken, zodat je er volop van kan gaan genieten.

Hoe haal je het meeste uit je tuin

Als je een tuin met verharde ondergrond hebt dan is het verstandig om voor de rest een warme uitstraling te creëren kun je bijvoorbeeld hout gebruiken. Of grote plantenbakken met groen er in. Als je al veel planten hebt in je tuin kun je juist grijs of wit grind gebruiken om een beetje rust te creëren. Ook kun je kiezen voor tegels met een patroontje. Op grond leggen om rustigere bodem te maken. Verder zijn rubberen tegels een optie. Dit is meer functioneel, omdat je kinderen volop kunnen stoeien en spelen. Het is erg belangrijk dat je structuur in je tuin brengt. Creeër hoekjes dingen er in zoals planten of iets meer functioneels zoals een bankje. Hiermee creëer je een bloeiende border.

Andere opties zijn om vijvertje of loungeplek te maken. Ook heel leuk is een moestuintje aanleggen hiermee krijg je en groen en verbouw je zelf je eten. Een border is niet alleen maar om naar te kijken. In een klein tuintje kun je beter functioneel denken en dat betekent dat je eerst bepaalt wat je er in wilt gaan doen. Vervolgens zoek je naar mogelijkheden om dat ook uit te gaan voeren op die beperkte ruimte. Barbecueën kan ook zonder een dure weber of een terras te maken. Om te kunnen relaxen in je tuin heb je echt geen mega terras nodig en ook geen mega overkapping. Denk kleiner en maak 1 of 2 borders waar in de zomer wat in mag gebeuren. Relaxen met een hangmat kun je als voorbeeld nemen! Een klein vijvertje voor de sfeer een teil is al voldoende, een rieten mand voor je lectuur, een tafeltje voor je cocktail en lampjes voor de sfeer op zonne-energie voor een mooie avond. Of zet er een vuurkorf of een barbecue neer en een kleine tafel en vouwstoelen voor vrienden die langskomen om te eten. 

Wat kun je in een grotere tuin? 

Als je iets meer ruimte hebt heb je iets meer mogelijkheden. Je hebt als opties bijvoorbeeld dat je een leuke plek kunt creëeren om te zitten met je vrienden en familie. Ook kun je als je wilt barbecueën een terrasoverkapping bouwen. Dit is ook de perfecte plek om een loungeset te plaatsen, zodat je even rust kan nemen en zonnige dagen daar kan zitten. Een andere optie is om een tuinhuis te maken als je graag binnen wilt zitten, maar toch even uit huis wilt zijn voor een rust momentje kun je altijd naar het tuinhuisje gaan om een wat te drinken of een boek te lezen. Een andere optie is om een vijver te plaatsen in je tuin. Als je hiervoor de ruimte hebt kun je een vijver met prachtige vissen maken. De vijver is ook een perfecte plek om tot rust te komen.

Terug naar overzicht