Tips voor een zorgeloze verhuizing

Tips voor een zorgeloze verhuizing

Snel je huis verkopen in Flevoland zal niet zo lastig zijn met de huidige woningmarkt. Echter betekent het snel verkopen van je huis in Flevoland er ook voor dat je zo spoedig mogelijk zelf moet verhuizen. Dat kan nogal een karwei zijn. Een verhuizing brengt immers vaak veel stress met zich mee. Lees hier onze tips voor een zorgeloze verhuizing!

1. Begin zo vroeg mogelijk met uitzoeken

Als je gaat verhuizen, zijn er altijd zaken die je wegdoet. Begin zo snel mogelijk met het uitzoeken van deze spullen. En dan niet volgende week, maar gewoon vandaag. Wat ligt er bijvoorbeeld in de schuur of onder je bed? Door beetje bij beetje alvast wat spullen weg te doen, is er bij de daadwerkelijke verhuizing veel minder werk.

2. De doos met belangrijke spullen

Er zijn een aantal zaken die je gewoon echt niet kwijt wilt raken tijdens een verhuizing. Denk aan de laptops, tablets, opladers, familiejuwelen, identiteitsbewijzen, verzekeringspapieren enzovoort. Door al deze spullen samen te voegen in één doos en deze te labelen of te voorzien van een kleurtje, verklein je de kans dat je iets kwijt zal raken enorm.

3. Slim inpakken

Het scheelt enorm als je de spullen alvast slim inpakt en labelt met de kamer waar de doos in moet komen te staan. Slim inpakken betekent bijvoorbeeld dat je niet alle zware spullen in één doos doet. Combineer boeken bijvoorbeeld met lichtere zaken, zoals kussens of kleding. Op deze manier blijft het ook behapbaar en zorg je er daarnaast voor dat de dozen niet uitscheuren.

4. Maak een to-do list

Met een beetje geluk zullen familie en vrienden aan je vragen of je hulp nodig hebt bij het verhuizen. Het is dan handig als je een lijstje hebt met zaken die nog moeten worden geregeld. Als je iemand een klein taakje kunt geven, zijn zij daarnaast ook eerder geneigd er tijd voor vrij te maken dan als je eigenlijk zelf ook niet zo goed weet waar je hulp bij nodig hebt.

5. Wees voorzichtig met apparatuur

Als je geen professionele verhuizer bent, kan het lastig zijn om grote apparaten netjes te vervoeren. Plak deze dan ook af, of plaats dekens tegen de deurposten, zodat je zeker weet dat je apparaten geen schade oplopen.
 

Terug naar overzicht