Een dakkapel bouwen

Dakkapel bouwen

U heeft besloten om uw zolder of een andere kamer ruimtelijk te maken en wilt dit graag doen door de kamer uit te breiden. Dat kan, met een dakkapel plaatsen. Een dakkapel geeft de kamer meer ruimte én zorgt ook voor meer en een betere lichtinval.

De mogelijkheden bij een dakkapel bouwen

Welke mogelijkheden zijn er? Naast een standaard dakkapel leveren we ook een “duiventil” of een dakopbouw. Bij een duiventil wordt één kant van het dakvlak een stukje doorgetrokken, zodat de nok nog wat hoger komt te liggen. Een dakopbouw houdt in dat aan beide zijden van het dakvlak een kozijn wordt geplaatst, waardoor het dakvlak in het midden omhoog wordt getild. Het doel van beide mogelijkheden is het creëren van meer ruimte. Indien nodig kunnen we rolluiken wegwerken in de dakkapel. Zo kan de lichtinval 's nachts of bij warm weer worden tegengehouden.

Materialen: WBP garantie, trespa en keralit

UwVeranda kan dakkapellen plaatsen in de volgende materialen:

 1. WBP garantie plaat
 2. Trespa
 3. Keralit (een kunststof rabatdeel met houtnerf)

Bij de laatste twee materiaalopties kiest u voor een dakkapel plaatsen, die onderhoudsvrij is én in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Bij een dakkapel bouwen, kunt u ook zelf kiezen van welk materiaal wij de kozijn in de dakkapel zetten. De keuzes hiervoor zijn:

 1. Hout
 2. Kunststof
 3. Aluminium

Bij dakkapellen bouwen, nemen wij net als bij onze andere aanbouwprojecten alles voor uit handen. We kunnen daarbij zelfs voor u een eventuele dakdekker of schilder regelen.

Onze dakkapellen voldoen aan allerlei kwaliteitseisen. Bovendien kunt u bij een dakkapel laten maken altijd kiezen voor extra afwerkingsmogelijkheden. UwVeranda betekent:

 • Geen prefab dakkappellen
 • Duiventil, zodat de nok wat hoger komt liggen
 • Dakkappellen afwerken met hout, trespa of keralit
 • Rolluiken zijn in de dakkapel weg te werken
 • Kozijn voor dakkapellen is verkrijgbaar in hout, kunststof of aluminium
 • Aftimmeren van de binnenzijde van de dakkapel is mogelijk
 • Eventueel verzorging van vakkundige schilder, dakdekker of andere specialisten
Terug naar overzicht