Carport naast uw huis maken

Carport naast uw huis maken

Een carport is een uiterst handige oplossing wanneer u beschikt over een oprit en een auto, maar hier nog geen overkapping heeft. Een carport verschilt van een garage, die helemaal afgesloten is. Een carport is in feite een oprit met een afdak. Soms heeft de carport ook zijwanden, zodat de auto nog beter tegen weersomstandigheden wordt beschermd. UwVeranda kan carports maken en bouwen van de materialen hout en aluminium. Beide materialen zijn sterk en onderhoudsarm.

Carport laten maken mét licht

U kunt zelf beslissen of wij een carport voor u maken met verlichting erin. Zo kunt u kiezen voor een carport met spotjes, wel of niet dimbaar, en kunt kiezen voor een lamp die reageert op beweging. Ook kunt u kiezen voor een carport mét lichtinval, maar zonder elektrische aansluiting. Dat laatste verwezenlijken wij met een lichtkoepel in het dak van uw carport. De lichtkoepel geeft u overdag voldoende licht. 's Avonds en 's nachts valt er licht van lantaarns en andere lichtbronnen door de lichtkoepel. Zo heeft u net genoeg licht om uw auto te parkeren en af te sluiten. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een carport zonder ingebouwd licht, terwijl er wel een lichtbron aanwezig is. Zo zijn er ruimschoots mogelijkheden om lampen te laten plaatsen die functioneren op batterij of die overdag worden opgeladen door zonlicht.

Carport vergunningsvrij bouwen

Aan bijbouwen aan uw huis zijn allerlei regels en wetten verbonden. Aan welke regels u zich dient te houden en voor welke bijgebouwen u een vergunning nodig heeft, kunt u lezen op deze pagina van de Rijksoverheid.nl. Als u een vergunning nodig heeft voor uw carport is het de 'omgevingsvergunning voor bouwen'. Een carport vergunningsvrij laten bouwen, is natuurlijk ook mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden of lees de informatie van de overheid hier. De grootte en hoogte van uw carport zijn de hoofdzaken waarmee u rekening dient te houden als u vergunningsvrij een carport wilt maken.

Onze carports

UwVeranda huurt u in om een carport naast uw huis te laten bouwen. Onze carports zijn leverbaar met deze keuzes:

  • Bevestigd aan huis of vrijstaand
  • In hout of aluminium
  • Met of zonder lichtkoepel
  • Met of zonder verlichting
Terug naar overzicht